1. Csokizó Tatán

A Pelle-Molnár házaspár idestova 10 éve nyitott boldog békeidőket idéző csokoládézót Tatán, a belvárosban. Ha látták a Csokoládé című filmet és szeretnék a filmélményt kiegészíteni valódi illatokkal, aromákkal, akkor mindenképpen érdemes felkeresni a tatai korzó kis sétálóutcájában megbúvó boltot.

 

A megbúvó kis bejárat, amely mögött beléphet álmai birodalmába, és megkóstolhatja mindazt, amit eddig elképzelni sem tudott a kézműves csokoládéról!

2. Nem csak csoki!

A Csokizó nem csak egy kereskedelmi egység, ahol azonnali édességhez jut a betérő chokolista, hanem gasztronómiai tanulmányút, kísérleti műhely, kulturális kis sziget, amely mindenképpen érdemes a figyelemre.

Akár forró, akár jeges csokoládét választ, lehunyt szemmel fogja élvezni azt az ízorgiát, amit egy fél tábla kézműves csokoládéból készült ital nyújthat.

A tulajdonos bonbonkészítők Pelle Krisztina és Molnár Gábor, nemcsak a boltot és az árut adják, hanem mesélnek a kakaóról, a kakaóbabtöretről, a csokoládékról, az ízesítőkről és kóstoltatják az alapanyagokat is. …És persze ajánlásuk és a vevő ízlésének megfelelő kakaót főznek és bonbont kínálnak.

Bonbon-, praliné- és trüffelkínálat a Csokizóban

3. Díjak

A Dining Guide már 2011-ben a legjobb kézműves bonbonkészítők közé sorolta őket és azóta is számos díjat és elismerést szereztek termékeikkel. Dicséretükből természetesen nem hagyható ki, hogy az ő receptjük szerint és gyártásukban készül a Terfézia édes homoki szarvasgombás bonbon és Őket választottuk a CheerUapp bonbonszelekciók beszállítójának is.

 

4. Mi teszi különlegessé a Pelle-Molnár Csokizót?

Krisztina és Gábor mindketten vegyész végzettségűek és családi vállalkozásként a hobbijukban teljesedtek ki. Sokkal könnyebb megalkotni egy új receptet, ha konyhatechnológiailag (vegyész) érti az ember, melyik komponens mit tesz a krémmel. Könnyebb így olyan alkotókat alkalmazni, amelyek természetes módon tartósítanak egy bonbont. Ezen ismereteik birtokában tudják megalkotni utánozhatatlan ízesített csokoládéinkat valódi gyógynövényekkel, fűszerekkel.

Nem illóolajat használnak a csokoládékhoz, hanem természetes alapanyagokat. Híresek a levendulás ízesítésű termékeik. Nem vásárolt illatanyaggal, azaz vegyianyaggal ízesítenek. Nem rászórják a levendulát a termékre, hanem csak beledolgozzák beviszik a növény ízét, illatát a csokiba. A növény maga nem kerül bele, mert arra kellemetlen lenne ráharapni.

Ez a technológia hozta nekik a Bencés csokoládécsaládot, amely a bakonybéli monostor gyógynövényeivel készített csokoládéit jelentik. A Pelle-Molnár csokoládék a magyar piacon egyedülállóak Ízesített diabetikus csokoládék, a levendulás, chilis és narancsos, amelyekhez természetes cukorpótlókat használnak.

5. Társas Csoki Club

A gasztronómiai elhivatottságuk mellett pedig a kicsi rétegigényből manapság egyre divatosabbá váló társasjátékklubot is üzemeltetnek, amelynek a bolt ad otthont péntek esténként.

Társasjáték a Csokizóban, e-mail: tarsasjatek@kezmuvesbonbon.hu

Nagyszerű kikapcsolódást nyújt egy kis magunknak és a csokoládénak szentelt idő a tatai Pelle-Molnár Csokizóban. És nem mellesleg nagyszerű és különleges karácsonyi meglepetéseket vásárolhatunk szeretteinknek.

6. Bonbont a CheerUapp-tól is

És ha nagyon kiesik az útból Tata, akkor lepd meg szeretteidet a legfinomabb csokoládékényeztetéssel! Élményekkel tarkítva válassz a CheerUapp egyedi Pelle-Molnár bobonválogatásaiból és ajándékozz kézműves bonbonkülönlegességeket!

Aki pedig addig is szeretne ráhangolódni egy valódi csokizó hangulatára, annak itt „A Csokoládé” című film trailere: